top of page

Najpogostejše uporabe silikonskih modelov v slaščičarstvu

Silikonski modeli so v zadnjih letih postali nepogrešljiv del sodobnega slaščičarstva. Zaradi svoje prožnosti, toplotne odpornosti in natančnega zajemanja detajlov omogočajo slaščičarjem ustvarjanje izjemno kreativnih in estetsko dovršenih sladic. V nadaljevanju predstavljamo najpogostejše načine uporabe silikonskih kalupov v slaščičarski umetnosti.


1. Modeli za čokolado

Silikonski modeli omogočajo natančno ulivanje čokolade v različne oblike – od elegantnih pralin do čokoladnih tablic z logotipom ali teksturo. Zaradi gladke površine se čokolada enostavno loči od modela.

ree

2. Kalupi za mousse sladice in tortice

Za posamezne mousse porcije ali moderne tortice so silikonski modeli odlična izbira. Omogočajo zamrzovanje sladic brez razpok, zato so idealni za uporabo v kombinaciji z glazuro (glaze) ali žametnim premazom.


3. Kalupi za fondant in marcipan

Pri dekoraciji tort je pomembna vsaka podrobnost – silikonski modeli omogočajo hitro izdelavo cvetov, okraskov, figuric in napisov, ki popestrijo vsako torto.


4. Kalupi za biskvite in pečene sladice

Ker silikon prenese visoke temperature, se pogosto uporablja tudi za peko. Kalupi za mini kolačke, biskvite ali rožice omogočajo enakomerno pečenje in enostavno odstranjevanje sladic.


5. Tematski kalupi po meri

Vse več slaščičarjev se odloča za silikonske modele po meri, kjer lahko vključijo svoj logotip, posebno teksturo, motiv dogodka ali celo personalizirano sporočilo. To je še posebej uporabno pri izdelavi tort za posebne priložnosti, kot so obletnice, poroke ali poslovni dogodki.

ree

Silikonski modeli so nepogrešljiv pripomoček za vse, ki želijo svoje sladice dvigniti na višji nivo. So vsestranski, enostavni za uporabo in omogočajo brezmejno ustvarjalnost – bodisi pri čokoladi, tortah ali drobnih dekoracijah.

Komentarji


bottom of page